Taiteilijapari
Pohjavirta-Rosenlund

Johanna ja Tuomo ovat Pispalassa asuva ja Tampereella työskentelevä aviopari.

Kuviemme lähtökohdat

löytyvät usein luonnosta, puista ja maisemista.


Haluamme myös liikkua mielen iloisella ja positiivisella puolella, teoksemme tavoittelevat harmoniaa ja tasapainoa. Teostemme sisältö muodostuu valokuvallisten, "todellisten", ja piirustuksellisten, "vapaiden", elementtien kohtaamisesta, joka synnyttää katsojelle visuaalisen leikin kuvan sisälle. Piirretyt kuvat asetetaan valokuvan maailmaan, ja erilaiset todellisuudet sulautuvat yhtenäiseksi kuvaksi.


Samanlaista visuaalista tehostetta käytetään usein mm. mangassa, eli japanilaisessa sarjakuvassa, jossa pelkistetysti piirrettyjen hahmojen taustat ovat tehty valokuvan tarkoiksi. Tällä pyritään helpottamaan
samaistumista tarinoiden hahmoihin, ja annetaan myös katsojalle tilaa
tulkita hahmoa haluamallaan tavalla. Pyrkimyksemme on samankaltainen, kuviamme voi katsoa yksitysikohtaisen tarkasti ja vapaasti tulkiten, erilaiset elementit toimivat symbioosissa, ne korostavat omaa olemustaan vastakohtaisuudessaan.

Yhdistämme teoksissamme piirustusta ja valokuvaa digitaalisesti työskennellen.


Tuomo Rosenlund

on opiskellut kuvataidetta Porin Taidekoulussa ja TAMK:ssa Tampereella, ja työskennellyt päätoimisena kuvataiteiijana vuodesta 2004. Tuomo on pitänyt tai osallistunut yli 100:n yksityis- ja yhteisnäyttelyyn useissa eri Euroopan maissa, sekä myös Lähi-Idässä ja Etelä-Amerikassa. Piirtämisen lisäksi Tuomo työskentelee julkisen taiteen parissa ROP-taiteilijaryhmän puitteissa.


Johanna Pohjavirta

on valmistunut taidegraafikoksi Porin Taidekoulusta, jonka lisäksi hänellä on kuvataitelijan AMK -tutkinto. Lisäksi hän suorittanut mm. valokuvaajan ammattitutkinnon Visuaaliviestinnän instituutissa. Taideopintoja myös Kuvataideakatemiassa. Pohjavirta on toiminut vuosia ammattivalokuvaajana; tällä hetkellä hän työskentelee Studio Dettanissa. Hän on pitänyt muutaman yksityisnäyttelyn, jonka lisäksi hän on osallistunut lukuisiin yhteisnäyttelyihin Suomessa ja ulkomailla. Hän on mm. Porin taidegraafikkojen perustajajäsen ja sen  monivuotinen sihteeri.


Teoksia myynnissä/nähtävissä tällä hetkellä mm:

- Mältinrannan taidelainaamo, Tampere
- Keskusgalleria, Tampere
- Galleria Saskia, Tampere
- Salmelan taidekeskus, Mäntyharju
- Gumbostand Konst & Form, Södergulla
- Tornihotelli (kerros 23), Tampere